Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

8.9.2009

Miljoonan euron lahjoitus Turun yliopistolle

Kauppaneuvos Antti Aarnio-Wihuri osallistui Turun yliopiston varainhankintakampanjaan lahjoittamalla miljoona euroa.

Aarnio-Wihuri promovoitiin keväällä Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi. Hän toimii Turun yliopistollisen keskussairaalan koulutus- ja tutkimussäätiön varapuheenjohtajana ja on vaikuttanut tuellaan säätiön toiminnan käynnistymiseen.

- Uskon, että lahjoitus tulee erittäin hyvään käyttöön. Yliopistolla on suurempi vaikutus alueelle ja sen ihmisten hyvinvoinnille kuin usein ymmärrämmekään. Toivon, että tämä kannustaa myös muita osallistumaan Turun yliopiston varainhankintakampanjaan, toteaa Aarnio-Wihuri.

Pitkä yhteistyö sai jatkoa

Antti Aarnio-Wihurin yksityishenkilönä tekemä lahjoitus on jatkoa Wihurin suvun pitkään jatkuneelle yhteistyölle Turun yliopiston kanssa. Vuonna 1957 perustettiin Turun yliopistoon matalien lämpötilojen atomifysiikan tutkimuslaboratorio ja samaan aikaan Jenny ja Antti Wihurin rahasto lahjoitti yliopistolle Collins-heliumnesteyttimen. Uusi laboratorio nimettiin Wihurin fysiikantutkimuslaboratorioksi.

Antti Aarnio-Wihuri on Wihuri Oy:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Wihuri Oy on teollisuutta ja kauppaa harjoittava kansainvälinen suomalainen monialakonserni.

Tavoitteena 20 miljoonaa euroa

Turun yliopisto ja Turun kauppakorkeakoulu yhdistyvät ensi vuoden alusta uudeksi Turun yliopistoksi. Varainhankintakampanjan avulla kerätään lahjoitusvaroja vuoden 2010 loppuun saakka. Tavoitteena on saada kokoon 20 miljoonaa euroa opetus- ja tutkimustoiminnan vahvistamiseksi. 

Valtio antaa 2,5-kertaisen sijoituksen yksityisiltä saatujen lahjoitusten päälle. Yksi euro on siis 3,5 euroa yliopiston hyväksi ja Antti Aarnio-Wihurin lahjoitus tuo näin ollen 3,5 miljoonaa euroa yliopiston pääomaan.

- Jokainen lahjoitus on tärkeä. Se on ele, joka kertoo tuesta ja halusta kehittää yliopistoa, toteavat Turun yliopiston rehtori Keijo Virtanen ja Turun kauppakorkeakoulun rehtori Tapio Reponen.

Aiheeseen liittyen


Sivua viimeksi päivitetty 8.9.2009 15:43 ja sivu on julkaistu 3.9.2009 13:15

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi