Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

1.11.2011

EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuosi 2011 on toteutunut Turussa hienosti

Kulttuuripääkaupunkivuosi on ollut vapaaehtoistyön voimannäyttö

2011-vapaaehtoisetVapaaehtoiset ovat olleet merkittävä voimavara Turun kulttuuripääkaupunkivuoden onnistumisessa. Kulttuuripääkaupungin vapaaehtoisohjelmassa on ollut mukana yli 400 henkilöä. Kun mukaan lasketaan kaikki ohjelmahankkeisiin vuoden mittaan osallistuneet vapaaehtoiset, nousee määrä tuhansiin. 

Turku 2011 -säätiön vapaaehtoisrekisteriin kuuluu yli 400 henkilöä, jotka ovat saaneet tehtäviinsä koulutuksen. Nämä henkilöt ovat toimineet vuoden aikana apuna erilaisissa säätiön järjestämissä tilaisuuksissa, yleisötapahtumissa ja markkinointitempauksissa. Lisäksi noin 60 kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmahanketta on hyödyntänyt vapaaehtoisten työpanosta. 

Kulttuuripääkaupunkivuoden vapaaehtoiset ovat toimineet vastuualueittain jaetuissa yhdeksässä tiimissä, jotka ovat ensiapu, host, info, markkinointi, roudaus, saavutettavuus, tuotanto, viestintä ja ympäristö. Erilaisia vapaaehtoistehtäviä on ollut kaikkiaan yli tuhat ja työtunteja näissä tehtävissä on kertynyt syyskuun 2011 loppuun mennessä noin 5000. 

Vapaaehtoinen pääsee kurkkaamaan kulttuuripääkaupungin kulisseihin

Monilla Turku 2011 -ohjelmahankkeilla on ollut myös omasta takaa laajat apujoukot, jotka ovat olleet mukana talkoopohjalta. Pelkästään kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisten Tällä puolen, tuolla puolen -esityksessä oli mukana noin 350 kuorolaulajaa ja 1000 koululaista. Muita isoja ihmismääriä osallistavia hankkeita ovat olleet esimerkiksi Kaupunginosaviikot, Taistelu ja lokakuun lopulla Turun linnan ympäristössä järjestettävä Speak No Evil. 

Kulttuuripääkaupunkivuoden vapaaehtoisohjelman tavoitteena on ollut antaa jokaiselle halukkaalle mahdollisuus osallistua kulttuuripääkaupungin rakentamiseen ja toteuttamiseen. Tavoitteessa on onnistuttu; vapaaehtoiset kokevat saaneensa vapaaehtoisuuden myötä sisältöä arkeensa sekä päässeensä kurkistamaan kulttuuripääkaupungin kulisseihin ja ottamaan siten vuoden omakseen. 

Mukana olleiden toivotaan saavan kokemuksestaan intoa ja osaamista jatkaa vapaaehtoistyötä myös vuoden 2011 jälkeen, joko kulttuurin tai muiden Turku 2011:n yhteistyöorganisaatioiden parissa.  Yhteistyötä on vuoden mittaan tehty muun muassa SPR:n, Avustajakeskuksen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton kaltaisten, jatkuvasti vapaaehtoisia tarvitsevien järjestöjen kanssa.

Lue lisää: 

Kuva: Arto Takala

 


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 1.11.2011 13:54 ja sivu on julkaistu 17.10.2011 12:40

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi