Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

25.4.2012

25.4.2012
TIEDOTUSVÄLINEILLE

Kevään kohinaa Konserttitalossa

Vappukonsertissa soivat uudet ja vanhat suosikkisävelmät

Filharmonikkojen perinteisessä vappukonsertissa tiistaina 1.5. klo 15 yhdistellään suosikkisävelmiä klassisen ja viihdemusiikin puolelta. Konsertissa kuullaan teoksia muun muassa Leonard Bernsteinilta, Antonín Dvorákilta, Emmerich Kálmánilta ja Andrew Lloyd Webberiltä. Konsertin johtaa oman sukupolvensa kapellimestarihuippu Ari Rasilainen ja filharmonikkojen solistivieraana loistaa sopraano Miina-Liisa Värelä.

Rasilainen johtaa orkesterin keväisiin tunnelmiin


Keväinen ohjelma jatkaa edeltäneen viikon raikkaita musiikkitunnelmia. Perjantaina Konserttitalossa saatiin nauttia Astor Piazzollan huumaavasta musiikista ja tällä viikolla jatketaan klassisen ja viihdemusiikin symbioosia monien tuttujen nimien kera. Keväisi tunnelmia herättelee viime viikon konsertin johtanut Ari Rasilainen, joka kuuluu Suomen johtavien kapellimestareiden joukkoon. Rasilainen opiskeli orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa Jorma Panulan luokalla ja Berliinissä hän täydensi opintojaan Arvid Jansonsin oppilaana.  Ennen kapellimestariuransa alkua Rasilainen työskenteli Radion sinfoniaorkesterin viulistina. Orkesterityön ohella hän on esiintynyt viulusolistina ja kamarimuusikkona ja hän pyrkii vielä nykyäänkin jättämään aikaa kamarimusiikille.

Monien suomalaisten orkestereiden johdossa nähty Rasilainen on tuttu kasvo myös toisessa kotimaassaan Saksassa, jossa hän on työskennellyt monien radion orkestereiden, kuten Berliinin, Stuttgartin, Leipzigin, Hannoverin ja Kölnin kanssa. Rasilainen on kunnostautunut myös levyttävänä kapellimestarina ja hän on johtanut orkestereita yli 50 levyllä. Vuodesta 2011 Ari Rasilainen on toiminut Würzburgin musiikkikorkeakoulussa orkesterinjohdon professorina.

Keväisen raikas sopraano

Palkittu sopraano Miina-Liisa Värelä viimeistelee maisteri-opintojaan Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa opettajanaan Margareta Haverinen-Brandt. Kesällä 2010 Miina-Liisa valittiin kansainväliseen Belvedere-laulukilpailuun Wienissä, mistä hän sai Verena Kellerin stipendin. Vuonna 2011 Värelä voitti Timo Mustakallio –laulukilpailun.

Energinen Miina-Liisa on nähty monissa oopperarooleissa. Hän on laulanut muun muassa Lahden operettifestivaalien, Jupperin kamariorkesterin ja Sibelius-Akatemian oopperakonserttien solistina. Värelä kuuluu myös oopperaimprovisaatioryhmään Improah!.  Syksyllä 2011 Värelä debytoi Suomen Kansallisoopperassa R.Wagnerin teoksessa Valkyyria Ortlinden roolissa.

Vappukonsertin ohjelma

Lisätiedot:

Turun filharmoninen orkesteri
Marja-Liisa Lieppinen, intendentti, 044 907 2096
marja-liisa.lieppinen@turku.fi, www.tfo.fi


Sivua viimeksi päivitetty 25.4.2012 14:48 ja sivu on julkaistu 25.4.2012 14:48

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi