Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

25.4.2012

Syyskuusta 2012 syyskuuhun 2014

Suosittujen hylkeiden taiteilijoille omat näyttelyt Logomoon

Kuvateksti

Matti Heleniuksen hylje

Kuvateksti
Polka Jamin hylje

HejHylje!-projekti esitteli kesällä 2011 Turussa 40 hyljeveistosta

  • Veistokset muotoili Stefan Lindfors
  • Hylkeet maalasi 40 taiteilijaa
  • Taiteilijoille näyttelyt Logomoon 09/12-09/14

Logomo, Köydenpunojankatu 14, Turku

Turun kulttuuripääkaupunkivuonna katukuvassa ilahduttanut HejHylje!-projekti jatkuu näyttelysarjana Logomossa. Jokainen hylkeen maalanneesta 40 taiteilijasta saa kuukauden pituisen näyttelyn Logomoon.

Taiteilijat edustavat monipuolisesti varsinaissuomalaista taide- ja muotoilukenttää. Joukossa on sekä vastavalmistuneita että monivuotisen taidekokemuksen omaavia taiteilijoita ja muotoilijoita.

- Näyttelysarja on mielenkiintoinen ja monipuolinen jatko kulttuuripääkaupunkivuoden HejHylje!-projektille. Samalla yleisölle tarjoutuu hieno mahdollisuus tutustua varsinaissuomalaisiin taiteilijoihin ja taiteentekijöihin, sanoi sarjan ideoinut taiteilija Camilla Hackman.

HejHylje!-projektin kummiyritykset ovat nyt myös mukana tukemassa hanketta uusien yritysten rinnalla. Kummiyrityksille järjestetään esimerkiksi taiteilijatapaamisia, joista voi taas syntyä uusia projekteja.

- Näin yritykset saavat mahdollisuuden tutustua taiteentekijöihin ja kummiyrityksinä mahdollisesti tukea omaa taiteilijaa, jatkoi Hackman.

Näyttelyprojektissa ovat mukana HejHylje!-projektin ideoinut taiteilija Camilla Hackman, Logomo ja Turku 2011 -säätiö.

HejHylje! jatkaa vaihtuvien näyttelyiden sarjaa Logomossa

- Logomo tarjoaa uudenlaisia ja monipuolisia tiloja taitelijoiden töille. Taiteeseen voi kompastua vanhassa konepajassa hyvinkin mielenkiintoisissa paikoissa. Odotan innolla HejHylje!-jatkoa, iloitsi Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

Turku 2011 -säätiö haluaa tukea kulttuuripääkaupunkivuoden innostamana syntynyttä HejHylje!-projektia ja samalla Logomon näyttelyantia. Turku 2011 -säätiölle on tärkeää, että vuoden anti jatkuu vahvana, ja että päätöksiä jatkuvuudesta tehdään nopeasti ja voimakkaasti.

- Logomo nousi koko kansan tietoisuuteen kulttuuripääkaupunkivuonna ja sen näyttelyissä kävi lähes 200 000 ihmistä. Hylje-taiteilijoiden näyttelyt jatkavat erinomaisella tavalla Logomon perintöä kiinnostavana kohteena, sanoi Turku 2011 -säätiön toimitusjohtaja Cay Sevón.

Turku 2011 -säätiö on vastikään lahjoittanut kuusi HejHylje-veistosta eri julkisiin tiloihin Turussa. Hyljepatsaat ilahduttavat jatkossa turkulaisessa päiväkodissa, vanhainkodissa, koulussa sekä Impivaaran uimahallissa, Turku Energian asiakastiloissa ja HK Areenalla.

- HejHylje! tavoitti mainiolla tavalla kulttuuripääkaupungin hengen ja toi katukuvaan yllättävän ja ilahduttavan elementin. On erinomaisen hienoa, että tuo henki nyt jatkuu ja voimistuu, jatkoi Sevón.

Camilla Hackman ja yksi 40 hylje-patsaasta (kuva: Kari Vainio)

HejHylje!-projekti on yksi kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeen jatkorahoitusta saaneista hankkeista. Säätiö on rahoittanut vuoden 2011 päättymisen jälkeen 30 hanketta ja projektia.

 

Kuvassa Camilla Hackman Impivaarassa sijaitsevan Kimmo Ojaniemen hylkeen kanssa (kuva Kari Vainio)

 


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 25.4.2012 15:40 ja sivu on julkaistu 24.4.2012 17:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi