Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

9.7.2012

Årets åbobo Michael Monroe firade sin 50-årsdag med att uppträda på festivalen på lördagen 

Ruisrock ordnades för 43:e gången på Runsala 6-8.7.

Ruisrock intog Folkparken igen under dethör veckoslutet och upp på scenen klev bl.a. Jimmy Cliff, Snoop Dogg, Nightwish, The Cardigans, Santigold och Apulanta.

Bloc Party

Bloc Party

Mutaa

Vatten och gyttjan

Jimmy Cliff

Jimmy Cliff

Snoop Dogg

Snoop Dogg

På fredagen inleddes festivalen med Herra Ylppö ja Ihmiset på Niittylava-scenen samt Kuningasidea på stranden. På fredagen såg bl.a. Refused och Mustasch till att trumhinnorna blev utsatta för en hård prövning. Man kunde inte heller glömma Flogging Molly som säkert fick folkhavet att jamma loss framför Niittylava-scenen.

Pulp som hör till de viktigaste representanterna för den brittiska popmusiken uppträder som avslutning på kvällen. Bandet uppträdde på Runsala senast år 1996 och har fängslat sin publik med comebackturnén som startade i fjo efter en paus på tio år.

Årets åbobo på jubileumsturné

På lördagen uppträdde Michael Monroe som utsetts till årets åbobo i början av året och firade därmed sin 50-årsdag. Monroe som korades till världens mest uppskattade och mest okända rockmusiker av Wall Street Journal är den absoluta favoriten hos den stora publiken som med sitt energiska framträdande lämnar betydligt yngre artister långt bakom sig.

På lördagen steg The Cardigans upp på scenen och framförde alla låtar från sitt album Gran Turismo. Här i Finland uppträdde det svenska bandet endast på Ruisrock i år.

Frammarschen av det mycket Finlandsdominerade artistgardet avslutade självfallet Nightwish som gick upp på Niittylava-scenen när dygnet redan gått över i söndag.

Snoop Dogg och Jimmy Cliff söndagens mest kända artister

Rockfolket hade det inte lätt heller på söndagen utan scenen intogs bl.a. av  den stora rapartisten Snoop Dogg och reggaepionjären Jimmy Cliff.

Dagen erbjöd musik för alla smakriktningar. På scenen kunde man se såväl tonårsfavoriten Robin som den erfarne trashsångaren Suicidal Tendencies samt Two Door Cinema Club och Metronomy som kom till Finland för första gången.

I och med kulturhuvudstadsåret hade även cirkus och överraskande moment var som helst i festivalområdet gjort sitt intåg i festivalen. På Louna-scenen kunde man i år se den professionella cirkusgruppen Circus Lumica samt Mümmö som kombinerade gitarr, trummor och steppning.

På olika håll i området uppträdde också den från i somras bekanta och belönade dockteatergruppen Kuuma Ankanpoikanen med sina Kekkonen-figurer.

På Ruisrockfestivalen uppträdde sammanlagt 60 artister under tre dagar.

Läs mer


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 9.7.2012 10:27 ja sivu on julkaistu 9.7.2012 16:44

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi