Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

 

Ihmiselle parempi keskusta –hanke

Vähätori

Yllä: Vähätori 

Ihmiselle parempi keskusta on Turun kaupungin ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittama investointihanke Turun kaupunkikeskustan kehittämiseksi.  Keskeisenä tavoitteena on luoda edellytyksiä palvelutoimintojen kehittämiselle laajentamalla kävelyalueita kirjastokorttelin ja Vanhan Suurtorin alueilla. Hankkeen käytännön toteutus jakautuu kolmeen osaan; Vähätorin rakentaminen, Kevyen liikenteen sillan rakentaminen sekä Vanhan Suutorin toiminnallinen kehittäminen ja ympäristön suunnitteleminen.

Hanke toteutetaan 2008-2013 välisenä aikana yhteistyössä Turun kaupungin eri hallintokuntien kanssa.  Hankkeen koordinointivastuu on Turun Kiinteistöliikelaitoksella ja sitä ohjaa 5 henkinen ohjausryhmä.

Hankkeen käytännön toteutus

Vähätori on tyylikäs tapahtumien näyttämö

Vähätorin remontti valmistui 30.9.2009. Vähätorilla tarkoitetaan vanhan pääkirjaston edessä olevaa aukiota suihkulähteineen. Alue rakennettiin yhteiseksi kaupunkitilaksi, jossa pääpaino on kevyellä liikenteellä. Se mahdollistaa uudenlaisten tapahtumien ja toimintojen kehittämisen keskeisellä paikalla Turkua. Alue on merkitty pihakaduksi.

Turkupostin juttu Vähätorista (aukeaa uuteen ikkunaan)

Aurajoen kevyen liikenteen silta valmistuu vuonna 2013

Insinööritoimisto Pontek  Oy:n suunnittelema Crescendo -sillan pehmeä geometria tulee sopimaan Aurajoen uomaan, ja se huomioi luontevasti Kauppiaskadun ja Rettigin rinteen suunnat ja jatkuvuudet. Kauppiaskadun kohdalle 2012-2013 rakennettava silta yhdistää jokirannat ja perinteiset kulttuurialueet uudella tavalla. Suunnittelukilpailun tilanteeseen ja aikatauluun voi tutustua kilpailun omilla sivuilla www.turku.fi/aurajoensilta

Vanhan Suurtorin suunnitelmat vireillä

Vanhan Suurtorin kehittämisen yleissuunnitelma on vireillä. Sen tarkoituksen on tehdä suunnitelma Suurtorin alueen kehittämisestä entistä viihtyisämmäksi ja aktiivisemmaksi hitaan liikenteen keskukseksi kulkuyhteyksiä ja ympäristöä parantamalla. Samalla tarkastellaan myös alueen rakennuksia ympäristöllisestä näkökulmasta.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Jaakko Rintanen


Sivua viimeksi päivitetty 4.1.2011 15:15 ja sivu on julkaistu 3.8.2010 9:38

Muut nostot

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi